veganske rispapirruller
Tid i alt: 35 min.
Antal personer: 4

Rispapirruller er en enkel opskrift, der ikke kræver den store tilberedningstid. Så kan du nemlig hurtigt komme i mål med velsmagende aftensmad og komme videre til afslapning på sofaen.

Denne opskrift er såre simpel! Men kom ikke alt for meget fyld i. Og husk… hvis den første rulle ikke lykkedes, så prøv igen.

Ingredienser

  • 400 gram stegt tofu (skåret i strimler á ca 0,5 cm)
  • 3 gulerødder (revet)
  • 1/2 rød spidskål (skåret i tynde strimler)
  • 1/2 agurk (skåret i tynde strimler)
  • 1 citron
  • 4 forårsløg (skåret i tynde skiver)
  • Sojasauce
  • Sød chilisauce
  • 10 gram wasabi paste
  • 2 tsk. olivenolie eller sesamolie efter smag og behag
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 potte kruspersille (plukket)
  • 1 pakke frisk baby spinat
  • 1 pakke risnudler
  • Lidt sesamfrø (til topping)
  • 300 gram frosne bælgede edamammebønner
  • 1 pakke rispapir

Vejledning

1Skyl og klargør grøntsagerne som angivet i ingredienslisten.

 

2Kog vand, og hæld det over de frosne bælgede edamammebønner.

 

3Kom wasabi paste, olivenolie og æblecidereddike i en lille skål, og rør det sammen til en dressing.

 

4Kog risnudlerne som anvist på pakken.

 

5Steg tofuen ved middelhøj varme i 2-3 min. på hver side.

 

6Kom en smule kogende vand i en stor dyb tallerken og tilføj koldt vand til det har finger temperatur.

 

7Kom 1 stk. rispapir i tallerkenen og lad den ligge i 15-20 sek.

 

8Læg et rent viskestykke klar, og kom rispapiret herpå (dette kan også gøres direkte på en tallerken, men vores er- faring er, at det er nemmest at rulle rullerne herpå)

 

9Start med at lægge spinat på, og evt. fjern den lille “stilk” der måtte være. På den måde beskytter du rispapiret mod de skarpe grøntsager. Start en smule tættere på dig selv, frem for midten.

 

10Fortsæt med at komme gulerødder, forårsløg, agurk, rød spidskål, edamammebønner, tofu og kruspersille. Kom en smule citronsaft og en smule wasabidressing på til slut.

 

11Rul nu forsigtigt papiret henover fyldet en enkelt gang, fold siderne ind og fold resten.

 

12Servér med sojasauce og sød chilisauce til dyppelse.

 

Veganske rispapirruller – en opskrift med teknisk snilde

Hvis der er en opskrift hos os som virkelig kræver noget teknisk snilde og tålmodighed, så må det være vores veganske rispapirsruller. En ret som man simpelthen ikke kan undgå at blive sulten af. Den tager sig virkelig flot ud, da alle elementer i rullen kommer til udtryk. De veganske papirruller er klart en af de flottest måltider, som du kan lave med vores opskrifter.

Vietnamesiske forårsruller med en vegansk tilgang

Rispapirruller indeholder traditionelt kylling og en masse sprøde grøntsager, og retten kommer oprindeligt fra vietnam, hvor den går under navnet ‘vietnamesiske forårsruller’’. Det skal også være muligt at lave disse vietnamesiske forårsruller vegansk, og derfor har vi lavet denne lækre opskrift. Det eneste element som bliver byttet ud fra den traditionelle ret er kødet, som bliver erstattet af tofu strimler.

Server de indbydende og farverige rispapirruller

De farverige rispapirruller serveres sammen med sojasauce og sød chilisauce, som du kan dyppe rispapirrullerne i. Det er de færreste, som ikke synes at de veganske rispapirruller ser yderst indbydende ud. Alle ingredienser kommer til sin ret, da de alle sammen er synlige, når det færdige produkt ligger på tallerkenen. Veganske rispapirruller kan med den rette anretning godt ligne noget fra en gourmet restaurant.

Opskriften hvor hovedingrediensen er tålmodighed

Selvom veganske rispapirruller godt kan ligne noget, som kan tage virkelig lang tid at lave, så er det faktisk lige til. Du skal bare huske den gode tålmodighed, da det godt kan være lidt udfordrende at rulle rispapiret uden at de knækker. Øvelse gør mester, og du skal ikke give op. På trods af udfordringen med at samle rullerne, så tager det faktisk kun ca. 35 minutter at lave veganske rispapirruller til 4 personer.