veganske pandekager
Tid i alt: 20 min.
Antal: 5 store pandekager

Pandekager dufter af barndom. Derfor skal vores naturligvis også have vores opskrift med på veganske pandekager. Hvis du ikke allerede har opdaget det, så kan vi afsløre, at Ben & Jerrys har lavet forskellige varianter af vegansk is, som går rigtig godt til denne opskrift.

Ingredienser

  • 75 gram sukker
  • 150 gram hvedemel
  • 20 gram olivenolie
  • 2,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • Et lille nip salt
  • 400 ml. mandelmælk (eller anden vegansk mælk)

Vejledning

1Pisk det hele godt sammen til der ingen klumper er. Det er dejligt nemt!

 

2Lad dejen hvile i 30 min.

 

3Steg pandekagedejen i en neutral olie,

 

Veganske pandekager – Den nemmeste dessert

Pandekager er en dessert, som langt de fleste mennesker kan lide, hvilket der er en god grund til. Det er muligt at lave sine pandekager på mange forskellige måder, hvilket betyder at desserten henvender sig til mange. Det er ligeledes en af de nemmeste desserter som man kan lave, hvilket vores opskrift på veganske pandekager også er. 

En dessert som aldrig går af mode

Man har fundet ud af at pandekagen kan spores 500 år tilbage i tiden, hvilket betyder at vi har med en ældre ret at gøre. Pandekagen er en udbredt dessert over hele verden, da man ikke skal bruge særlig mange forskellige ingredienser for at lave dem. Der bliver oftest brugt både mælk, smør og æg i traditionelle pandekager. Vi har derfor lavet en vegansk pandekage opskrift, så der også er noget til den veganske mund.

Et utal af muligheder for topping

Der er flere grunde til at pandekagen er en meget udbredt dessert verden over, og en af dem er, at man kan spise den sammen med mange forskellige elementer. Det er meget populært at spise sine pandekager med bl.a. is, chokolade og sirup, og heldigvis så kan alle de produkter findes vegansk i mange supermarkeder. Pandekagerne går ligeledes godt sammen men frugter og bær. Der er et utal af muligheder for topping til dine pandekager.

Simpel men lækker dessert

Ingredienslisten bliver oftest en smule lang, når man skal lave veganske retter, men det er ikke tilfældet med vores opskrift på veganske pandekager. Ingredienslisten indeholder ikke mange forskellige elementer, og så tager det kun 20 minutter at lave 5 store pandekager. Hvis du er glad for pandekager, så bør du prøve at lave denne opskrift, som sagtens kan laves sammen med børnene.