veganske muffins
Tid i alt: 65 min.
Antal: 8 store muffins (silikoneform)

Skal der holdes den store bagedyst hjemme i dit køkken? Så vil du ikke fortryde, at give denne opskrift en chance. Resultatet er nogle super lækre og svampede blåbærmuffins med mørk chokolade.

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 75 gram sukker
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 1 spsk. bagepulver
  • 60 gram mørk chokolade (hakket groft)
  • 1/4 tsk. knust Læsø salt
  • 3 1/2 dl. mandelmælk (eller anden plantebaseret mælk)
  • 25 gram smeltet plantesmør
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 1/2 dl. friske blåbær

Vejledning

1Tænd ovnen på 180 grader alm. ovnvarme.

 

2Alle ingredienser undtagen blåbær røres grundigt sammen i en skål. Sørg for at eventuelle klumper røres ud, så dejen er glat.

 

3Vend forsigtigt blåbærrene i.

 

4Kom chokoladen i og vend dejen.

 

5Fordel dejen i 8 huller.

 

6Bag muffinsene ca. 40-45 minutter. De er færdige, når man stikker en stegenål eller tandstik deri, og der (næsten) ikke sidder dej på, når nålen/tandstikken tages ud igen.

 

7Lad muffinsene køle næsten helt af, inden de tages ud af formene. Sidder de lidt fast, kan man løsne dem forsigtigt rundt i kanten, og derefter tage dem ud af formene.

 

Veganske muffins – perfekt til den søde tand

Vores opskrift på veganske muffins er helt klart en af vores personlige favoritter. De har en dejlig blød konsistens, og så smager de virkelig lækkert. Det er ikke den sundeste opskrift, som vi har lavet, men sådan skal det heller ikke altid være. De veganske muffins er perfekte som dessert eller til eftermiddagskaffen, og så er de ligetil at lave.

En vegansk udgave af den amerikanske muffin

Muffins stammer fra Nordamerika, hvor den er blevet et normalt bagværk i løbet af det 19. århundrede. De amerikanske muffins kom først til Danmark i slutningen af det 20. århundrede, men er nu meget udbredt i det danske land. Som så mange andre kager, så indeholder traditionelle muffins oftest animalske produkter, og derfor ville vi lave et vegansk alternativ. 

Lav dine muffins med blåbær

Du kan i princippet lave dine muffins med alt hjertet begærer, men vi har valgt blåbær, da vi synes, at smagen smelter godt sammen med muffinen. Den traditionelle mælk er byttet ud med plantebaseret mælk, og i vores tilfælde har vi valgt mandelmælk. De veganske muffins bliver lyse med blåbærfarve og chokoladestykker rundt omkring. 

Nem og lækker opskrift

Muffins er traditionelt super nemme at lave, og kræver ikke særlig mange ingredienser, hvilket også er tilfældet med vores opskrift på veganske muffins. Det tager i alt 65 minutter at lave 8 store muffins med vores opskrift, men kagerne bruger 40-45 minutter i ovnen, så tiden i køkkenet er faktisk minimal. Hvis du har en sød tand, så bør du prøve at give dig i kast med vores nemme veganske muffins.