veganske frikadeller
Tid i alt: 30 min.
Antal personer: 4

Denne veganske fars kan bruges til flere forskellige formål. Den er for eksem-
pel også rigtig lækker i en burger.

Ingredienser

  • 30 gram pinjekerner (hakket fint)
  • 30 gram valnødder (hakket fint)
  • 2 fed hvidløg (hakket fint)
  • 1 rødløg (hakket fint)
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. friskrevet peberrod
  • 80 gram rasp
  • 500 gram baby kartofler
  • 1 dl. mandelmælk (eller anden plantemælk)
  • 200 gram frisk spinat
  • Frisk timian (hakket fint)
  • 1 spsk. salt
  • Olivenolie

Vejledning

1Kom kartoflerne i en gryde med vand og lad dem koge i ca. 15 minutter.

 

2Skyl og klargør grøntsager, nødder og kerner som angivet i ingredienslisten.

 

3Kom spinaten på en tør pande og steg det indtil det er faldet sammen.

 

4Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt 1 dl. mandelmælk/havremælk og mos kartoflerne med en gaffel.

 

5Kom nu alle ingredienser sammen i en stor skål og rør det hele sammen.

 

6Form frikadellerne i hånden med hjælp fra en spiseske og kom dem på en pande. Steg dem i olivenolie ved middel varme til de er lækre og sprøde.

 

Veganske frikadeller – en børnevenlig ret

Børnenes favorit bliver frikadeller ofte kaldt, og det forstår vi egentlig godt. Vi synes af vores opskrift på veganske frikadeller er virkelig lækker, og meget nem at gå til. Det gør også at vi har med en børnevenlig ret at gøre, da børnene sagtens kan deltage i madlavningen, når der skal laves veganske frikadeller.

Vegansk alternativ til de traditionelle frikadeller

De traditionelle danske frikadeller bliver lavet af hakket kalv og flæsk, og er en ret, som de fleste danskere har stiftet bekendtskab med. Den populære ret kan laves på mange forskellige måder, og vi giver her vores bud på, hvordan du laver dem veganske. Vi synes selv at de er blevet yderst velsmagende, og at de har en dejligt fast fast konsistens.

Server dine veganske frikadeller med tilbehør

Du kan spise dine veganske frikadeller i mange forskellige sammenhænge, og de kan sættes sammen med mange forskellige former for tilbehør. Vi synes at vore frikadeller går yderst godt sammen med tilbehør som f.eks. veganske flødekartofler eller vores veganske porretærte. Vi kan endda finde på bare at snacke de velsmagende veganske frikadeller i løbet af dagen.

En hurtig og nem opskrift

Vores opskrift på veganske frikadeller er børnevenlig på flere forskellige måder. Det tager nemlig ikke særlig lang tid tilberede frikadellerne, så der er en chance for, at børnene ikke når at kede sig. Det tager i alt 30 minutter at lave nok veganske frikadeller til 4 personer, hvilket betyder, at retten nemt kan implementeres i en travl hverdag.