veganske boller
Tid i alt: 40 min.
Antal personer: 4

En varm vegansk gulerodsbolle med Naturli’ smørbar og en god kop kaffe – kan
du forestille dig nogen bedre måde at starte søndagen på – nej vel?

Ingredienser

  • 500 gram hvedemel
  • 150 gram gulerødder (skrællet og revet groft)
  • 1/2 dl. græskarkerner
  • 1/2 dl. solsikkekerne
  • 50 gram gær
  • 2 dl. lunkent vand
  • 1 dl. mandelmælk (eller anden plantebaseret mælk)
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Vejledning

1Skræl og riv gulerødderne groft.

 

2Rør gæren ud i det lunkne vand.

 

3Tilsæt sukker og plantemælk og rør godt.

 

4Tilsæt gulerødder, solsikkekerner og salt og rør grundigt igen.

 

5Tilsæt mel lidt ad gangen og sørg for, at det bliver rørt godt ud i dejen, som skal være let klæbrig, men ikke flydende.

 

6Form boller og placer dem på en bagepapirbe- klædt bageplade.

 

7Tænd ovnen på 200 grader

 

8Lad bollerne hæve overdækket og lunt i ca. 30 mi- nutter.

 

9Bag bollerne i ca. 25 minutter ved 200 grader.

 

Veganske boller – lækre hjemmelavet boller

Der er ikke noget bedre end duften af hjemmelavet boller, som fordeler sig rundt i hjemmet. Meget af det brød som man kan købe i supermarkedet er ikke vegansk, så derfor kan man blive nødt til at lave sit eget brød, men det er også super lækkert. Vi synes faktisk også også at det smager bedre, når man selv har lavet det. 

Perfekt til morgenmaden

Nu skriver vi godt nok at opskriften på veganske boller er perfekte til morgenmaden, men de kan selvfølgelig spises i mange forskellige sammenhænge. De kan både serveres til fødselsdagen eller bruges som tilbehør til aftensmaden, så det er kun fantasien der sætter grænser. Vi bruger også nogle gange de veganske boller som snacks, hvor vi tilføjer lidt lækkert vegansk smør. 

Hurtig og nem opskrift

Du har måske bagt hjemmelavet boller før, og så ved du også godt, at det tager faktisk ikke særlig lang tid. Det er også tilfældet med vores hjemmelavet veganske boller, da de bruger det meste af tiden på at hæve og bage. Vi synes, at de hjemmelavet boller tager sig ekstra godt ud, når de er toppet med lidt kerner. Vi topper vores veganske boller med græskarkerner og solsikkekerner, da vi synes det giver en dejlig smag og et flot udtryk.