Vegansk tærte
Tid i alt: 50 min.
Antal personer: 4

Vi er helt vilde med tærte hjemme hos os. Derfor skal du selvfølgelig også have opskriften på en af de tærter som vi laver mest. Tærten er velsmagende og simpel – så enkelt kan det siges.

Ingredienser

Fyld:

  • 400 gram porre (i tynde skiver)
  • 1 dl. mandelmælk (eller anden plantebaseret mælk)
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 300 gram stegt tofu med citrongræs og chili (kan bl.a. købes i Føtex)
  • 80 gram babyspinat
  • 70 gram revet plantebaseret (vegansk ost)
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. hvidløgspeber
  • 100 gram hakkede soltørrede tomater
  • 100 gram broccoli (revet i små “hoveder”)

Bund:

  • 3 spsk. olivenolie
  • 75 gram fine havregryn
  • 50 gram fuldkornshvedemel (+ lidt ekstra til æltning hvis nødvendigt)
  • 25 gram sigtet grahamsmel
  • OBS! Du skal bruge en tærteform.

Vejledning

1Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

 

2Alle ingredienser til dejen blandes sammen og æltes.

 

3Rul tærtedejen ud så den er en smule større end tærteformen.

 

4Beklæd tærteformen med dejen og kom den i ovnen i 8 min.

 

5Kom porrerne på en pande, og svits dem let på en panden med olivenolie og hvidløgspeber.

 

6Kom tofu, mandelmælk, salt, olivenolie, babyspinat og hvidløg i en skål. Blend det hele sammen.

 

7Porrerne kommes i bunden af tærten, og tofumassen hældes over.

 

8Kom hakkede soltørrede tomater på.

 

9Kom revet plantebaseret ost på.

 

10Kom broccolien på.

 

11Bag tærten i ovnen i ca. 35 min. ved 200 grader varmluft.

 

Vegansk tærte – det simple har også ret

En af de mest simple retter til aftensmaden eller frokosten er vores opskrift på vegansk porretærte. Det er en super simpel ret, men samtidig så er den også meget velsmagende. Vi synes der er noget lækkert over det helt enkle, da denne ret nemt kan implementeres i en travl hverdag. Vores opskrift på vegansk tærte er baseret på porre, men det er kun fantasien der sætter grænser, når tærten skal laves.

Vegansk svar på porretærte

Mange har prøvet den traditionelle porretærte, som bl.a. består af en masse æg og mælk. For at gøre den endnu mere dansk, så vælger mange at komme bacon i deres porretærte. Vi synes der skal være et alternativ til de veganske munde, og derfor har vi lavet denne opskrift på vegansk porretærte, som består af plantebaseret mælk og tofu. 

En hurtig ret til den travle hverdag

Det tager ca. 50 minutter at lave den veganske tærte, men meget af tiden passer tærten faktisk sig selv inde i ovnen. Det er helt ideelt til en travl hverdag, hvor man faktisk ikke har lyst til at bruge særlig meget tid i køkkenet. Tærten befinder sig i ovnen i over 75% af tiden, så det er ikke en særlig tidskrævende ret. Vi synes rigtig godt om, at det ikke behøver at tage evigheder at lave lækker vegansk mad.

Kombiner med andre veganske retter

Efter vores mening så kan den veganske tærte både nydes til frokosten og til aftensmaden. Det er en perfekt varm ret, som også kan bruges som tilbehør til andre retter. Den veganske porretærte kan ligeledes også være et hovedelement, som man kan kombinere med det tilbehør, som man godt kan lide. Der er massere af muligheder med denne tærte, og det synes vi er fedt.