vegansk risret
Tid i alt: 30 min.
Antal personer: 4

Kommer du træt hjem fra arbejde uden det store overskud til at bruge tonsvis af tid i køkkenet, så er denne opskrift noget for dig. Den veganske risret kan laves på forholdsvis kort tid.

Ingredienser

  • 400 gram frosne ærter
  • 200 gram bælgede edamammebønner
  • 150 gram plantebaseret neutral (vegansk smøreost)
  • 1 håndfuld persille
  • 1 avocado (skåret i tynde skiver)
  • 20 gram cashewnødder (hakket groft)
  • 1/2 citron (skallen rives)
  • 1/4 rød spidskål (skåret i tynde strimler)
  • 100 gram bøgehatte
  • 1/2 stort rødløg eller 1 helt lille (hakket fint)
  • 3 fed hvidløg (presset)
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl. soya cuisine
  • Salt og peber
  • 4 dl. jasminris (koges efter anbefalingen)

Vejledning

 

Ærte-edamammecreme:

 

1Skyl og klargør nødder og grøntsager som angivet i ingredienslisten.

 

2De frosne ærter og edamamebønner kommes i en skål med kogende vand. Lad dem hvile i ca. 10 min.

 

3Hæld vandet fra og tilsæt hvidløg, citronskal, persille, vegansk smøreost, æblecidereddike, olivenolie og soya cuisine.

 

4Blend det hele sammen.

 

5Smag til med salt og peber.

 

 

Ris:

 

6Kog dem som anvist på pakken.

 

 

Spidskålsblanding:

 

7Kom en smule olivenolie på panden.

 

8Svits bøgehattene ganske kort ved hård vame. Tag dem herefter af igen.

 

9Rist løg og rød spidskål med middelhård varme. De må ikke blive for bløde, da denne blanding skal være med til at give retten lidt bid.

 

10Anret retten toppet med cashewnødder, avocado skiver og evt. citronsaft. Du kan snildt blande ris og ærte-edama- mecremen sammen – det afhænger af, hvilket udseende du gerne vil have, at retten skal have.

 

Vegansk risret – en flot og smagfuld oplevelse

De fleste risretter ser meget indbydende ud, og vores opskrift på vegansk risret er heller ikke nogen undtagelse. Vi kan næsten spise denne ret med øjnene, da den indeholder en masse dejlige farver og elementer. Retten er lavet af forskellige elementer, som går virkelig godt sammen. De forskellige smage komplementerer hinanden godt, så du får en god og smagfuld oplevelse. 

Risretter forbliver moderne

Ris stammer fra Sydøstasien og har været en del af madkulturen siden 5000-3500 f.kr. Ris er blevet en stor del af madkulturen mange steder i verden, da de indeholder god næring, samtidig med at det ikke er særligt dyrt at købe. Mange risretter bliver bliver serveret sammen med traditionel kød, men vi synes også at der skal være en risret til den veganske mund.

Server den indbydende veganske risret

Udover at man kan tilføje mange forskellige smage til sin veganske risret, så ser den også bare virkelig indbydende ud, da alle elementerne kan komme til udtryk. Alle elementernes farver kommer i spil, når den veganske risret skal anrettes, hvilket giver retten et dejligt indbydende look. Vi har både valgt flotte ingredienser, men også ingredienser som vi synes smager godt sammen.

Lækker mad til en travl hverdag

Det behøver ikke at tage lang tid, når der skal laves lækker mad i hverdagen. Vores opskrift på vegansk risret tager kun 30 minutter at lave, og så er der mad til 4 personer. Retten består af en lækker ærte-edamammecreme, ris og spidskål blanding. For at give retten et dejligt finnish, så er den toppet med cashewnødder, avocado og lidt citronsaft. Hvis du kan lide veganske risretter, så bør du helt sikker prøve den her opskrift af.