vegansk rice bowl
Tid i alt: 35 min.
Antal personer: 4

Rice bowl er en super velsmagende ret, som du hurtigt kan lave i en travl hver- dag. Derfor er denne opskrift en af dem, der ofte kommer på menuen hjemme hos os. Prøv den, og se om den også bliver stamgæst i dit køkken.

Ingredienser

  • 4 dl. hvide jasmin ris (tørvægt)
  • 400 gram neutral tofu eller marineret tofu (skåret i tern)
  • 1 lime (skåret i både)
  • 2 avocado (skåret i tern)
  • 1/2 dl. sesamfrø
  • 4 gulerødder (skåret i lange tynde strimler)
  • 1 squash (skåret i lange tynde strimler)
  • 1 rød peber (skåret i lange tynde strimler)
  • 1 rød chili (hakket fint) (ved brug af neutral tofu)
  • 1,5 dl. teriyaki sauce med ristet hvidløg (ved brug af neutral tofu)
  • 4 spsk. olivenolie (ved brug af neutral tofu)

NOTE: Ved brug af neutral tofu kan du lave din egen marinade med teriyaki sauce, olivenolie og rød chili. Tofuen skæres i små tern og lægges til at trække i marinaden i minimum 1 time.

Vejledning

1Skyl og klargør grøntsagerne som anvist i ingredienslisten.

 

2Kog 4 dl. ris som anvist på posen.

 

3Rist sesamfrøene på en tør pande til de får en flot gylden farve. Kom dem herefter i en skål.

 

4Kom tofuen på en varm pande sammen med marinaden og lad det stege til de små tern er dejligt sprøde.

 

5Kom gulerødder, squash og rød peber på en varm pande med lidt olivenolie i 2-5 minutter afhængigt af hvordan du ønsker grøntsagerne. Du kan evt. krydre dem med lidt salt eller soja.

 

6Anret ris, stegte grøntsager, tofu og avocadotern i skåle og drys lidt ristet sesamfrø ud over.

 

Vegansk rice bowl – En velsmagende og smuk ret

Det er svært ikke at blive lidt sulten, når man ser hvordan den veganske rice bowl tager sig ud på billeder. Det er en virkelig flot ret, som man kan lave på et utal af forskellige måder, hvilket i sig selv er dejligt. Det betyder nemlig, at man kan varierer ingredienserne. Det betyder også, at man kan tilsætte de ting, som man selv kan lide. For at lave denne vegansk rice bowl endnu mere velsmagende, så har vi tilføjet marineret tofu. 

En vegansk udgave af Japansk donburi

Donburi betyder i Japan ‘skål’, som i en skål man spiser af. Konceptet stammer fra Japan, hvor mange spiser donburi, som er en ret, hvor man lægger dampede ris i bunden og kød på toppen. I europa bruger vi termen ‘’rice bowl’, og man kan toppe sin rice bowl med mange forskellige elementer. Vi kigger selvfølgelig på retten med et vegansk udgangspunkt, og derfor vælger vi at erstatte kødet med marineret tofu.

Server den indbydende rice bowl

Ens første møde med en ret sker næsten altid gennem øjnene, og derfor er det også vigtigt, at en ret er indbydende. Rice bowl er næsten det man kalder for et kunstværk, da man kan kombinere mange forskellige madvarer og på den måde også mange farver. Vi synes selv at den veganske rice bowl kan spises med øjnene. Det fede ved retten er, at vil man toppe den med endnu mere? Så gør man bare det. Det er kun fantasien der sætter grænser, når man skal anrette sin veganske rice bowl. 

Flot og simpel vegansk ret

Den veganske rice bowl kan faktisk laves overraskende hurtigt, og på kun 35 minutter, så kan der være mad klar til 4 personer. Vi har valgt at sammensætte de valgte ingredienser, fordi vi synes at det giver et godt spil i retten. Den marinerede tofu giver lige retten en ekstra dimension, da det både fremstår og smager lækkert. Vegansk rice bowl er super simpel at lave, og det fede er, at man kan kombinere et utal af forskellige smage.