vegansk remoulade og vegansk fiskefilet
Tid i alt: 45 min.
Antal personer: 4

En grofthakket hjemmelavet, vegansk remoulade er nemmere end du tror. Især når man bruger Hellmann’s veganske mayo – hvorfor gøre det svære end det er? “Fiskefileter” er super lækkert til frokosten.

Ingredienser

Remoulade:

  • 100 gram gulerod (hakket fint)
  • 100 gram spidskål (hakket fint)
  • 100 gram blomkålsris
  • 1 dl. æblecidereddike
  • 60 rørsukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 dl. Hellmanns Vegan mayo
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 12 cornichoner (hakket fint)
  • 2 spsk. kapers (hakket fint)
  • Smagt til med rørsukker, salt og peber

Fiskefilet:

  • 500 gram pastinak (skrælles og skæres på langs i skiver af 1 cm. tykkelse)
  • 160 gram kikærtemel
  • 1 tsk. paprika
  • Vand
  • Salt og peber
  • Ca. 4-5 dl. rasp
  • 1 citron

Servering:

  • Rugbrød (Husk at kigge om det er vegansk.)

Vejledning

 

Vegansk fiskefilet:

 

1Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

 

2Læg pastinakkerne på en bageplade i ét lag. De skal ikke pensles med olie. Bag dem i ca. 8 min., vend dem og bag dem endnu i 6 min. Afkøl dem.

 

3Tag en stor dyb tallerken og rør kikærtemelet ud i vand, til det har en tyk cremet konsistens. Tilsæt salt, peber og paprika.

 

4Vend pastinakskiver i kikærtedejen, så den er helt dækkes og derefter i rasp.

 

5Steg dem i en god klat plantebaseret smør på begge sider – pas på de ikke bliver branket!

 

 

Vegansk remoulade:

 

6Klargør alle grøntsager.

 

7Bring eddike og sukker i kog. Smag til med sukker og salt, den skal hverken være for sur eller sød.

 

8Kom grøntsagerne i eddikelagen, og lad den simre i 2-3 min. Afkøl grøntsager i lagen.

 

9Kom mayo i en skål, og rør gurkemeje, sennep, karry, kapers og cornichoner i.

 

10Smag til med salt, peber, sukker og evt. mere sennep og/eller karry.

 

11Sigt grøntsagerne fra lagen, sørge for at presse al lagen ud. Rør grøntsagerne i din mayo og smag til igen.

 

Veganske fiskefileter – Tag frokosten til et nyt niveau

Det er efterhånden blevet muligt at lave en vegansk erstatning for langt de fleste typer mad, og nu er det også muligt at lave veganske fiskefileter. Du kan selvfølgelig lave den veganske fiskefilet lige når det passer dig, for den kan bestemt også nydes om aftenen. Vi har valgt at vise hvordan den veganske fiskefilet kan se ud på et stykke vegansk rugbrød, og vi er meget tilfredse med resultatet.

Den traditionelle fiskefilet i vegansk udgave

Den traditionelle fiskefilet er der mange som nyder rundt om i det danske land. Det giver også god mening, da man kan fange fladfisk over hele Danmark. Vi synes også at der skal være et alternativ til dig, som ønsker at leve vegansk. Derfor har vi udarbejdet denne lækre udgave af en vegansk fiskefilet, som er baseret på pastinak og kikærter.

Server fiskefileten med en lækker vegansk remoulade

Du skal selvfølgelig ikke sidde og spise dine veganske fiskefileter uden nogen former for vegansk dressing, og derfor giver vi dig opskriften på en vegansk remoulade. Den veganske remoulade skal være grofthakket, så der er noget bid i retten. Vi har valgt at tage udgangspunkt i fiskefileten som en frokost, hvor du anretter din veganske fiskefilet sammen med et stykke rugbrød, en skive salat og vegansk remoulade på toppen. 

Mange ingredienser men det hele værd!

Når man kigger ned over listen med ingredienser, så kan projektet godt virke uoverskueligt, men det er det faktisk ikke. Vi anbefaler at du sætter lidt tid af til det, da der er lidt forskellige processer forbundet med tilberedningen. Når ingredienserne er sat frem på bordet, så er fremgangsmåden faktisk meget overkommelig. Det tager ca. 45 minutter at komme igennem opskriften, men resultatet smager også dejligt.