vegansk pesto
Tid i alt: 10 min.
Antal personer: 4

Her finder du opskriften på en vegansk pesto – naturligvis. Pesto egner sig godt til flere forskellige formål. En af vores favoritter er, at bruge pesto til at pifte en lidt kedelig pastaret op.

Ingredienser

  • 1 potte basilikum (pil bladene af planten)
  • 20 gram rucola
  • 3 spsk. pinjekerner
  • 1/2 limesaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Salt

Vejledning

1Skyl og klargør grøntsagerne som angivet i ingredienslisten.

 

2Kom alle ingredienserne i en skål og blend dem.

 

3Smag til med salt og limesaft.

 

4Tilsæt mere olivenolie hvis du ønsker en tyndere konsistens.

 

Vegansk pesto – den samme lækre pesto smag

Opskriften på vegansk pesto er yderst smagfuld, og indeholder få men lækre ingredienser. Der findes mange forskellige måder at peppe en forholdsvis kedelig ret op, hvis man spiser animalske produkter. Vi synes også at der skal være noget lækkert til den veganske mund, og derfor har lavet en opskrift på en grøn vegansk pesto, som vi selv synes er virkelig god. 

Vegansk svar på den italienske pesto

Den traditionelle pesto indeholder parmesan, og så stammer den fra Italien, men den bliver lavet mange steder i verden. Vores opskrift på vegansk pesto indeholder mange af de samme ingredienser som den traditionelle, men den er bare uden parmesan. Vi har i stedet tilføjet rucola og limesaft for at gøre den veganske pesto mere smagfuld og mere interessant for smagsløgene.

Hurtig og nem måde at pifte maden op

Der skal ikke bruges mange ingredienser for at lave vores veganske pesto, og det tager heller ikke mange minutter at lave den. Det tager kun 10 minutter at lave en portion vegansk pesto til 4 personer. Du kan bruge pestoen til at pifte din daglige kost op på mange måder. Vi synes at den går godt til alt fra en pastaret til en lækker vegansk sandwich. Den veganske pesto bidrager ligeledes til at gøre dine veganske retter mere farverige og mere indbydende.