vegansk pannacotta
Tid i alt: 4 timer
Antal personer: 4

Vi har lavet en opskrift på vegansk panna cotta, som er lavet på cashews. Vi har udskiftet de animalske produkter med saften fra drænet cashews og resultatet er virkelig lækkert. Det er en helt perfekt vegansk dessert, som vil imponere dine gæsterne.

Ingredienser

  • 95 gram usaltede cashews
  • Saft af 1 citron
  • Vand
  • 50 gram rørsukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. agar agar
  • 1/2 tsk. karamelsauce
  • Friske hindbær og blåbær
  • Evt. lidt “guld” til pynt

Vejledning

1Stil 4 glas i køleskabet.

 

2Kog vand, og lad det køle af.

 

3Hæld vandet over cashewnødderne, de skal kun lige være dækket.

 

4Lad nødderne stå i minimum 2 timer. Det gør ikke noget de står længere, og de kan også sagtens stå natten over i køleskabet.

 

5Dræn cashewnødderne, og kom dem i en skål med 2,5 dl væde (saften fra 1 citron, og resten vand)

 

6Blend massen rigtig godt, til den ikke længere er grynet.

 

7Kom cashewfløden i en gryde og tilsæt vaniljesukker og rørsukker, og varm det op til det begynder at simre og sukkeret er opløst under jævnlig omrøring (ca. 85 grader).

 

8Kom agar agar i en lille skål, og hæld 0,6 dl kogende vand over. Pisk til agar agar er opløst, og hæld dette ned til fløden i gryden.

 

9Massen skal nu varmes op til tæt på kogepunktet. Pisk fortsat så husblas erstatningen med agar agar er opløst. Du vil fornemme at fløden vil tykne.

 

10Fordel panacottacremen i de 4 dessertglas, og stil dem på køl i 1-2 timer.

 

11Tag glassene ud, og pynt med bær og evt. lidt bladguld.

 

Vegansk panna cotta – En lækker velsmagende dessert

Vi har valgt at dele denne opskrift på vegansk panna cotta, da vi synes, at den smager helt fantastisk. Det er ligeledes en ret, som er meget præsentabel, da man virkelig kan få den til at se lækker ud. Det er ikke altid lige nemt at finde opskrifter på velsmagende veganske desserter, men den her veganske panna cotta, som er lavet på cashews smager virkelig godt.

Det veganske svar på den Italienske panna cotta

Den traditionelle italienske panna cotta er en meget udbredt dessert i Italien, hvor den bliver serveret alle steder. Den traditionelle panna cotta stammer fra det nordlige Italien, hvor desserten bliver lavet på mælkeprodukter. Vi synes også der skal være et vegansk alternativ til den traditionelle panna cotta, så derfor har vi lavet denne lækre veganske dessert uden animalske produkter.

Server den indbydende dessert i glas

Den traditionelle panna cotta er oftest meget enkel når den bliver serveret, og det synes vi også den veganske udgave skal være. Hovedelementet er helt klart den hvide masse, som er lavet på cashews. Den synes vi kommer bedst til udtryk, hvis man visuelt kan se hele desserten. Vi anbefaler derfor at den veganske dessert bliver serveret i et glas, og så toppes den med nogle bær. 

Begynd i god tid

Opskriften på den veganske panna cotta er ikke lige en du går i gang med 30 minutter inden servering, da det tager lidt lang tid fra du starter på retten, til at den er klar til servering. Det betyder dog ikke at du skal stå og svede i køkkenet i flere timer, da meget af tiden går med at desserten skal køle af. Begynd i god tid og så har du en lækker velsmagende sød vegansk dessert 4 timer efter.