vegansk lasagne
Tid i alt: 60 min.
Antal personer: 4

Lasagnesovsen kan bruges til flere forskellige formål. Den fungerer også rigtig godt til spaghetti, til fyld i madpandekager eller hvad du nu kan finde på. Rigtig god fornøjelse!

Ingredienser

  • 9 store tomater (skæres i tern)
  • 15 cherrytomater (skæres i halve og skal først bruges, når lasagnen samles)
  • 400 gram champignon (rives groft på rivejern eller hakkes fint)
  • 2 stængler bladselleri (skæres i små tynde skiver)
  • 2 gulerødder (rives groft på rivejern)
  • 5 spsk. soltørrede tomater hakkede
  • 1 rød peber (skæres i små tern)
  • 100 gram valnødder (hakket fint)
  • 30 gram pinjekerner (hakket fint)
  • 2 rødløg (hakket fint)
  • 3 fed hvidløg (hakket fint)
  • 1/5 – 1/4 habanero chili (hakket fint)
  • Friske oreganoblade (hakket fint)
  • Frisk timian (hakket fint)
  • Lasagneplader
  • 300 gram revet plantebaseret (vegansk ost) fra Føtex, Netto eller anden købmand
  • Olivenolie
  • Smag lasagnesovsen til med salt og hvidløgspeber

Vejledning

1Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

 

2Skyl og klargør grøntsager, nødder og kerner som angivet i ingredienslisten.

 

3Put de groftrevne champignon på en tør og varm pande og steg dem af til væsken er trukket ud af dem.

 

4Kom rødløg, hvidløg og bladselleri i en stor gryde og steg det i olivenolie ved middel varme i et par minutter.

 

5Kom herefter rød peber, gulerødder, habanero chilli, soltørrede tomater, valnødder og pinjekerner i gryden og lad det stege videre yderligere et par minutter.

 

6Put nu champignon, hakkede tomater og krydderurterne i gryden og lad det simre i minimum 12 minutter (hvis lasagnesovsen bliver for tyk kan du tynde den med en smule vand).

 

7Nu skal du samle lasagnen. Her skal du bruge lasagnesovsen, lasagnepladerne, cherry- tomaterne og den revede plantebaseret (vegansk ost). Halvdelen af den revede plante- baseret skal bruges til hvert lag og den sidste halvdel skal på toppen.

 

8Start med et tyndt lag lasagnesovs i bunden af et højt ildfast fad. Drys herefter lidt ve- gansk ost og kom lasagneplader ovenpå. Kom herefter endnu et lag lasagnesovs, fordel de halverede cherrytomater ovenpå lasagnesovsen, drys endnu et lag vegansk ost og afslut laget med lasagneplader. Fortsæt med at lave 1-2 lag mere og afslut med at drysse 150 gram plantebase- ret revet på toppen.

 

9Kom lasagnen i ovnen i 30 minutter. Tag herefter lasagnen ud og lad den hvile i 5 minutter før servering.

 

Vegansk lasagne – en børnefavorit

Lasagne er en populær ret blandt mange børn og retten er generelt bare meget populær. Vi har lavet en opskrift på vegansk lasagne, fordi vi også synes at der skal være lasagne til de veganske munde. Vi har byttet de animalske ingredienser fra den traditionelle lasagne ud med veganske alternativer, og resultat smager fantastisk.

En vegansk udgave af Italiens lasagne

Lasagne er en pastaret, som stammer fra Italien, og skal vi være mere præcise, så kommer den meget udbredte ret fra Bologna. Den bliver traditionelt lavet med både kød og ost, hvilket ikke stemmer overens med den veganske stil. Vi har lavet en vegansk lasagne sovs, som kan bruges til flere forskellige formål. Den smager super godt, og går godt sammen med lasagnepladerne. 

Server den veganske lasagne

Du kan servere den veganske lasagne på mange forskellige måder. Den kan uden tvivl sagtens serveres for sig selv uden tilbehør, men den kan bestemt også serveres med tilbehør. Du sagtens vælge at lave en lille salat, som oftest går godt sammen med den veganske lasagne. Du kan ligeledes tilføje veganske boller, som smager godt sammen med lasagnen.

Mange ingredienser men ligetil

Der er forholdsvist mange forskellige ingredienser i denne opskrift på vegansk lasagne. Der bliver brugt en del forskellige ingredienser til at lave den lækre lasagnesovs, men det skal ikke skræmme dig. Hvis du laver en stor portion lasagnesovs, så går den også super godt til f.eks. madpandekager, så har du mad til flere dage. Det tager ca. 60 minutter at lave vegansk lasagne til 4 personer, som du topper med en god omgang plantebaseret ost.