vegansk koldskål
Tid i alt: 15 min.
Antal personer: 4

Det er sommer, det er sol og det er tid til koldskål. I sommervarmen (hvis vi er så heldige i Danmark) kan det være tiltrængt med en let og kølig gang vegansk koldskål. Vi har prøvet at lave den i januar måned, og vi kan afsløre, at den smager præcist lige så godt, som den gør i juli. Den veganske koldskål fungerer, efter vores mening, også rigtig fint som en hurtig hverdagsdessert.

Ingredienser

  • 7,5 dl. mandelmælk (eller anden plantebaseret mælk)
  • 7,5 dl. alpro neutral yoghurt
  • 1/2 dl. citronsaft
  • Skrællen fra 1/4 citron (husk at den skal være ØKO)
  • 1 stor vaniljestang (skrab kornene ud)
  • 2 knivspids salt
  • 1 spsk. lys sirup
  • 1 dl. rørsukker
  • 1 1/4 tsk. æblecidereddike
  • Granola til topping (i stedet for kammerjunker)
  • Jordbær (eller andre bær der er i sæson) til topping

Vejledning

1Hæld mandelmælk, citronsaft, citronskræl, vaniljekorn, salt, sukker, sirup og æblecidereddike i en skål.

 

2Pisk det til en luftig masse, men ikke alt for skummet.

 

3Rør yoghurten i, pisk ikke.

 

Vegansk koldskål – smagen af sommer

Koldskål hitter hos langt de fleste familier, når det er sommer. Det er en dejlig ret, som næsten af mange kan nyde på alle tidspunkter af døgnet. Koldskål serveres afkølet, hvilket gør den ekstra lækker, når det er sommer. Man kan blive afkølet, samtidig med at man nyder et forfriskende måltid. Koldskålen er god hele året rundt, og den kan efter vores mening nydes hele året rundt.

Et vegansk alternativ til traditionel mælkebaseret koldskål

Den mælkebaseret koldskål er sæsonbetonet, og man finder den derfor på hylden om sommeren, når den sælger mest. Man kan desværre ikke finde et vegansk alternativ på hylderne i supermarkedet endnu, og derfor har vi lavet denne opskrift på vegansk koldskål. Vi synes nemlig også at der skal være et vegansk alternativ til den traditionelle mælkebaseret koldskål. 

Server koldskålen med lækker topping

Den veganske koldskål er i sig selv meget simpel, da det i sig selv egentlig bare er væske i en skål. De fleste mennesker spiser deres koldskål sammen med kammerjunker eller en slags musli. Toppingen er med til at få retten til at se dejlig indbydende ud, så man bare får lyst til at gå i gang med sin portion. Vi har valgt at lave vores veganske koldskål og toppe den med jordbær, fordi vi synes, at det giver en ekstra dimension til den kolde ret. 

En lynhurtig opskrift

Ikke nok med at vi virkelig godt kan lide smagen af vores veganske koldskål, så tager det nærmest ingen tid at lave den. Hvis du tager alle ingredienserne frem på bordet, så vil det kun tage dig 15 minutter at producere denne ret, som kan serveres hele dagen. Hvis du kan lide koldskål, så bør du prøve denne lækre veganske koldskål, da den indeholder en masse dejlige smage.