vegansk chokolademousse
Tid i alt: 90 min.
Antal personer: 4

Aquafaba, som er på ingredienslisten, er vandet fra kikærter. Her kan du vælge enten at koge kikærterne og bruge vandet herfra, eller købe kikærter på dåse, og bruge vandet her. Kikærterne kan du altid bruge til en lækker hjemmelavet humus. Og bare rolig… det kommer ikke til at smage af kikærter.

Ingredienser

  • 150 gram mørk chokolade (hakkes groft)
  • 100 ml. mandelmælk
  • 100 ml. aquafaba
  • 1,5 spsk. agavesirup
  • 1,5 tsk. vaniljesukker

Vejledning

1Kom chokoladen og mælken i en skål over en gryde med kogende vand. Vandet skal ikke røre skålen. Lad det smelte stille og roligt, uden for høj varme. Rør jævnligt for at fordele varmen.

 

2Tag skålen af, mens der stadig er lidt chokolade- stykker tilbage, og rør rundt til alle chokoladestykker er smeltet. Du skal du have en ensartet masse, men en blank overflade. Lad chokoladen køle ned til ca. 25-30 grader (hvis den mærkes neutral på fingeren er den fin). Undlad at den bliver for kold.

 

3Pisk aquafabaen luftig. Når den er tilpas fast kom- mer du agavesirup i lidt ad gangen, og til sidst vaniljesukker. Massen skal være så tilpas fast, at massen ikke kan hældes ud af skålen, men ikke alt for fast.

 

4Med en dejskraber kommer du ca. 1⁄4 del af aquafabamassen over i chokoladen og vender det forsigtigt rundt til farven er ensartet.

 

5Kom så resten af aquafabamassen i, og fortsæt med at vende rundt. Skrab siderne ofte. Vi vil ikke have slået luften ud af massen.

 

6Fordel nu din chokolademousse i 4 store glas eller en form, og stamp en smule, så massen fordeler sig ligeligt. Lad dem stå på køl i min. 1 time, men også gerne natten over. Helst uden overdækning.

 

Vegansk chokolademousse – måske den bedste veganske dessert?

Vegansk dessert kan i høj grad også være rigtigt lækkert, hvilket vores veganske chokolademousse opskrift bestemt også er. Opskriften indeholder mandelmælk i stedet for traditionel mælk, og resultatet vil overraske dig. Vi kan godt afslører for jer, at vi er helt pjattet med den her veganske chokolademousse, som på ingen måder er kedelig!

På niveau med traditionel chokolademousse

Du tænker nok at det kan ikke være rigtigt, men den er efter vores overbevisning lige så god, sød og fyldig, som en traditionel chokolademousse. Du får stadig den gennemtrængende smag af chokolade, som er kombineret med de andre elementer, hvilket giver et ultra lækkert resultat. 

Anret din chokolademousse

Du kan anrette og servere din veganske chokolademousse på mange forskellige måder, både hvad angår tilbehør og beholder. Vi synes, at farven på denne chokolademousse er så indbydende, at den skal være synlig. Derfor foretrækker vi at anrette og servere vores chokolademousse i et glas, så desserten virkelig kommer til udtryk. Som tilbehør er det kun fantasien der sætter grænser, og vi har i denne omgang valg at præsentere den veganske chokolademousse med jordbær.

En enkel og sød opskrift

Det tager 90 minutter fra du starte opskriften til du står med dit færdige produkt, men det betyder ikke at du står i køkkenet i alle 90 minutter. Det er en super nem dessert at lave, og så består den ikke af særlig mange elementer. Det tager ca. 30 minutter inden chokolademoussen er lavet, og så er det vores anbefaling at den veganske chokolademousse står på køl i minimum 1 time inden den nydes afkølet.