vegansk-burger
Tid i alt: 70 min.
Antal personer: 4

Burgeren er og bliver en klassiker, og derfor skal du naturligvis heller ikke snydes for vores veganske burger. Den gør sig særligt godt med pommes og vegansk mayo fra Hellmann’s.

Ingredienser

Bøffer:

  • 600 gram søde kartofler
  • 3 dl. kogt quinoa
  • 2 dl. kikærtemel
  • 1/2 dl. rismel
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1 spsk. sød sennep
  • 1/2 jalapenos (ultra fint hakket)
  • 2 spsk. plantesmør
  • 1/2 rødløg (skåret i tern)
  • 1 dl. alpro neutral yoghurt
  • Plantebaseret smør til stegning

Guacamole:

  • 3 stk. Avocado
  • 1/2 dl. soya cuisine (Kan undlades, men dette er med til at gøre den cremet.)
  • 2 stk. fed hvidløg (presset)
  • 1/2 rødløg (hakket fint)
  • Salt og peber
  • Limesaft

Tilbehør:

  • Veganske burgerboller
  • 1 pakke bataviasalat
  • Tomater
  • Ketchup
  • Hellmann’s veganske mayo
  • Rødløg eller alm. løg
  • Pommes frites

Vejledning

1Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

 

2Skræl søde kartoflerne og skær dem i midt over.

 

3Placer de søde kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 45 min.

 

4Kog quinoaen efter anvisningen på pakken.

 

5Kom de søde kartofler i en skål sammen med alle ingredienserne på nær quinoa, og mix det hele sammen. Her kan du sagtens bruge en stavblender. Form derefter 6 bøffer og kom dem 30 min. i fryseren eller 60 min. i køleskabet. Dette skal gøres for at de “sætter” sig og ikke falder fra hinanden under stegning.

 

6Kom avocado i en skål og mos med gaffel, og rør derefter resten af ingredienserne i til din guacamole. Her kan også bruges en stavblender hvis dine avocadoer ikke er bløde nok.

 

7Kom plantebaseret smør på en varm pande, og steg derefter bøfferne til de har fået en sprød overflade på begge sider.

 

8Varm eller rist dine burgerboller, og voila! så er du klar til til at bygge din burger.

 

Vegansk burger – favoritten for mange

Den veganske burger for mange favoritten, da den er både nem at lave, og så smager den fantastisk. Kombinationen af de forskellige elementer går op i en højere enhed, når du sætter tænderne i denne burger. De fleste mennesker sætter pris på en god burger, da den oftest ikke gør tingene alt for komplekse. Vi er i hvert fald helt pjattet med denne opskrift på vegansk burger.

Et vegansk bud på den traditionelle burger

Burger er en af de mest populære retter her i den vestlige verden, hvor man kan købe retten næsten alle steder. Burger bliver i høj grad serveret som et fast food produkt, da man hurtigt kan forvandle råvarene til et færdigt produkt. Mange steder har også fået implementeret veganske udgaver af burgeren på deres menukort, men vi synes også, at der skal være en opskrift på veganske bruger til hjemmet.

Server den indbydende burger med tilbehør

Vores opskrift på vegansk burger indeholder en bøf, som er lavet af quinoa, mens guacamole også er et hovedelement i burgeren. Det fede ved burger er at man nemt kan udskifte ingredienser efter behag. Vi laver ofte pommes frites ved siden af, som du kan nyde sammen med vegansk mayo. Det bliver til en lækker hjemmelavet burger menu, som du vil komme til at lave mange gange. 

Minimal tid i køkkenet

Det tager ca. 70 minutter, fra du starter madlavningen, til du står med en ret. Det lyder måske af lang tid, når man skal have burger, men du bruger faktisk minimal tid i køkkenet. Størstedelen af tiden går med at quinoa bøfferne skal sætte sig, så de ikke falder fra hinanden under stegningen. Det er faktisk en super simpel ret, som er ligetil at lave. Den kan sagtens implementeres i en travl hverdag.