vegansk boller i karry
Tid i alt: 55 min.
Antal personer: 4

En lækker og velsmagende ret, som mange børn har som en af deres absolut
favoritter. Her får du opskriften på vores veganske boller i karry.

Ingredienser

Kødboller:

  • 200 gram hakket veggie
  • 1 løg (hakket fint)
  • 25 gram løgspirer
  • 1 lille økologisk citron (presset)
  • Skrællen fra 1/2 økologisk citron (revet fint)
  • 4 spsk sød sennep
  • 4 dl. kikærtemel
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. peber

Karrysauce:

  • 150 gram pastinak (tern)
  • 150 gram persillerod (tern)
  • 1 æble (tern)
  • 7 gram ingefær (revet)
  • 1 banan skalotteløg (hakket fint)
  • 400 ml. kokosmælk
  • 2,5 spsk. karry
  • 1 spsk. kokosolie til stegning
  • 3 dl . grøntsagsboullion
  • Salt og peber
  • Lidt citronsaft
  • Æblecidereddike

Servering:

  • 4 dl. brune ris (tørvægt)
  • Evt. kruspersille til pynt

Vejledning

 

Kødboller:

 

1Hakket veggie sættes i blød i varmt vand eller grøntsagsbouillon efter anvisning på pakken.

 

2Pres alt overskydende væske ud af den hakkede veggie efter iblødsætning.

 

3Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele grundigt sammen til du har en sammenhængende fars.

 

4Sæt farsen i køleskabet og lad den hvile i 10 minutters tid. Tænd samtidig ovnen på 200 graders varmluft.

 

5Form farsen til kødboller, kom dem på en bageplade og stil dem i ovnen i ca. 15 minutter (afhængigt af størrelsen på dine kødboller).

 

6Du kan med fordel vende kødbollerne på bagepladen, når halvdelen af tiden er gået.

 

 

Karrysauce:

 

7Smelt kokosolie i en gryde og tilsæt pastinak, løg, persillerod, ingefær og æble. Steg i et par minutter.

 

8Tilsæt karry og lad det stege i 1-2 minutter.

 

9Kom boullion i gryden, bring det i kog, og lad det simre i 20 min.

 

10Tilsæt kokosmælk og blend det hele til en cremet sauce.

 

11Smag saucen til med salt, peber, citronsaft og æblecidereddike.

 

12Kom de bagte kødboller i saucen.

 

 

Ris:

 

13Koges som anvist på pakken.

 

Veganske boller i karry – børnenes favorit

Næsten alle mennesker har smagt den velkendte ret boller i karry, og vi synes derfor også der skal være en opskrift på veganske boller i karry. En ret som ikke ser ud af meget, når den ligger på tallerkenen, men den smager fantastisk. Veganske boller i karry er lækker og velsmagende, og så synes rigtigt mange børn godt om den simple ret.

En dansk klassiker i vegansk udgave

Boller i karry bliver af mange i Danmark betragtet som en ægte dansk klassiker, men retten stammer fra et helt andet sted i verden. Oprindeligt så stammer boller i karry fra det indiske køkken, og så har retten stille og roligt bredt sig til de europæiske lande, som alle laver retten på deres egen måde. Der skal også være et vegansk alternativ til den traditionelle boller i karry, så derfor deler vi denne opskrift på veganske boller i karry.

Server de veganske boller i karry med tilbehør

Der findes mange andre retter, som rent visuelt tager sig bedre ud end veganske boller i karry, men det simple kan også noget. Veganske boller i karry er en simpel ret på tallerkenen, og så smager den bare super lækkert. Vi anbefaler at du laver spiser dine veganske boller i karry med ris, og så kan du også gøre retten lidt mere interessant med lidt salat og brød ved siden af.

Mange ingredienser men det hele værd

Når man lige lader øjnene falde ruller over ingredienserne, så kan man godt blive en smule overrumplet, da listen synes at være lang. Det er også vores anbefaling at man tager alle ingredienserne frem, så man er klar til at sætte elementerne sammen. Vores råd er at tage sig god tid til at lave retten, så man får alle ingredienserne med. Det tager ca. 55 minutter at komme igennem madlavningen, men resultatet er også bare super lækkert.