misosuppe
Tid i alt: 30 min.
Antal personer: 4

Tilbehøret til misosuppe kan være mange forskellige ting. Har du nogle ingredienser som du holder særligt meget af, så skal du ikke holde dig tilbage med at tilføje og ændre i opskriften.

Ingredienser

  • 400 gram nudler
  • 200 gram portobelosvampe (skåret i tynde skiver)
  • 3 stængler forårsløg (hakket fint)
  • 1 bananskalotteløg (hakket fint)
  • 1 fed hvidløg (hakket fint)
  • 3 gulerødder (skåret i tynde skiver)
  • 200 gram frosne bælgede edamammebønner
  • 1 bundt grønne asparges (bræk den nederste del af)
  • 1/2 rød spidskål (hakket fint)
  • Olivenolie til stegning
  • 1 lime
  • 2 tsk. teriyaki sauce
  • 3 store spsk. miso lavet på brune ris
  • 2 tsk. wasabi paste
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
  • 1 liter kogende vand

Vejledning

1Skyl og klargør grøntsagerne som angivet i ingredienslisten.

 

2Kom gulerødder, skalotteløg, hvidløg og forårsløg på en varm pande med olivenolie og steg det ved middel varme i 3-5 minutter.

 

3Kom portobelosvampene på en anden varm pande og steg dem indtil alt vandet er trukket ud af dem.

 

4Kom miso, wasabi paste, ingefær og teriyaki sauce i en varm gryde med olivenolie. Bland det hele sammen og lad det simre i 1 min. Kom derefter kogende vand i og lad det hele simre i 5 minutter.

 

5Kom de afskallede edamammebønner i en skål og hæld kogende vand over dem. Lad dem stå i et par minutter og hæld herefter vandet fra.

 

6Kom aspargesene i en skål og hæld kogende vand over dem. Lad dem stå i 5-7 minutter og hæld herefter vandet fra og skær aspargesene i mindre stykker på 4 cm.

 

7Kom nudlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække til de har den konsistens du foretrækker.

 

8Anret de forskellige grøntsager og nudler i skåle og hæld varm misosuppe over.

 

Misosuppe – en ret med masser af smag

Misosuppe bliver mange steder serveret uden animalske ingredienser, men det er stadig en ret, som indeholder en masse forskellige smage. Vores opskrift på misosuppe er ligeledes vegansk, og vi har valgt de ingredienser, som vi godt kan lide. Det lækre ved misosuppe er at du kan vælge de grøntsager, som du bedst kan lide, og du kan fjerne de grøntsager, som du ikke kan lide.

En suppe fra Japan

Miso smagen stammer fra Japan og er en form for pasta, som består af fermenterede sojabønner og enten ris, byg eller andre former for korn. Miso bliver brugt i den klassiske japanske misosuppe, men bliver også brugt som smagsgiver i andre retter. Du kan finde mange forskellige opskrifter på misosuppe, men vi kommer her med vores opskrift på en misosuppe, som er vegansk.

Server den farverige og velsmagende misosuppe

Misosuppen kan tage sig ud på mange forskellige måder, da man selv tilvælger og fravælger grøntsager. Men oftest så vil din misosuppe indeholde mange forskellige ingredienser, og derfor have en masse forskellige indbydende farver. Miso tilføjer en lækker og fyldig smag til retten, og så er den et godt alternativ til den klassiske bouillon.

Mange ingredienser men hurtig madlavning

Kigger du på ingredienslisten, så kan den godt se en anelse lang ud, men det tager faktisk ikke lang tid at lave misosuppen. Det tager ca. 30 minutter at lave misosuppe til 4 personer, hvilket gør misosuppen til en ret, som du kan implementere i en travl hverdag. Misosuppe indeholder ligeledes mange forskellige ingredienser, som tilfører kroppen mange gode vitaminer og mineraler.