indisk dahl vegansk
Tid i alt: 45 min.
Antal personer: 4

Indisk dahl er simpel og nem at gå til. Vi har valgt at komme æble i, da vi synes det tilfører en god sødme til den varme chilien giver. Soya cuisine kan undlades, men tilføjer retten en cremet konsistens. Koriander er normalt at anvende i indisk dahl, men dette har vi udeladt – da vi ligesom mange andre ikke er tilhængere af den smag koriander har. Er du vild med koriander, hakker du blot lidt koriander og kommer i eller evt. bruger som topping.

Ingredienser

  • 2 dl. røde linser (koges som anvist)
  • 1 rødløg (hakkes fint)
  • 1/2 rød chili (hakket meget fint)
  • 6 ingefær (skrælles og revet)
  • 1 tsk. tandori krydderi
  • 1 æble (i tern)
  • 1 butternut squash (skrællet, udkernet og skåret i tern)
  • 1 lime (skåret i både)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 dl. soya cuisine
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 tsk. paprika
  • Salt og peber
  • Kruspersille eller koriander som topping

Vejledning

1Skyl linserne og kom dem i en gryde med kogende vand i 15-20 min, ved middelvarme. Gerne rigeligt med vand.

 

2Klargør alle grøntsagerne, chilien og lime.

 

3Varm lidt olie op i en gryde og steg rødløg og hvid i 2-3 min. Tilsæt derefter chili, ingefær og tandori krydderi. Rør det godt sammen.

 

4Kom butternutsquash og kokosmælk i, kog op, og lad det simre i ca. 5 min.

 

5Tilsæt de røde linser, og lidt af vandet herfra. Ikke for meget, da du altid kan komme lidt mere i. Lad dahlen stå og simre ca. 12 min. til det hele er mørt.

 

6Smag til med salt, peber og lime.

 

 

Indisk dahl – Kraftfuld vegansk mad

Indisk dahl lavet vegansk kan være et yderst smagfuldt indspark i en ellers travl hverdag, hvor aftensmaden gerne må være nem. Retten bliver oftest lavet på bælgfrugten linser, hvilket vi også har valgt i vores ret, da vi synes det giver en god smag. Vi finder indisk dahl lavet vegansk virkelig lækkert, og derfor vil vi gerne dele den med dig. 

Fra det indiske køkken

Det ligger lidt i ordet, men dahl stammer fra det indiske køkken, hvor den også ofte bliver lavet på linser. Den kan dog også laves på andre bælgfrugter som f.eks. kikærter, bønner eller ærter. Man koger den valgte bælgfrugt indtil den er blevet til en form for vælling, og så tilføjer man alle sine smage.

Sådan serveres indisk dahl

Indisk dahl lavet vegansk kan spises på flere forskellige måder, da den både kan serveres som en sideret men også en hovedret. Man serverer oftest sin indiske dahl med ris, da den flydende dahl og ris bare går super godt sammen. Mange topper lige retten med en form for dressing på toppen og noget brød ved siden af.

Nem og meget smagfuld

Vi anbefaler at du prøver at lave vores veganske bud på den indiske dahl, da det er en super nem ret. Retten tager 45 minutter at blive færdig, men meget af tiden passer den sig selv, da den oftest skal koge og simre. Vi synes ligeledes at retten tager sig godt ud, samtidig med at den er super simpel. Det dejlige ved dahl er, at man kan tilføje de elementer som man selv foretrækker, hvilket gør det muligt at personalisere retten.