chili sin carne
Tid i alt: 50 min.
Antal personer: 4

Denne veganske fars kan bruges til flere forskellige formål. Den er for eksem-
pel også rigtig lækker i en burger.

Ingredienser

  • 300 gram kidneybønner (Ved brug af tørrede bønner skal de sættes i blød i vand i 12 timer i køleskabet og derefter koges. Ved brug af kidneybønner på dåse hældes væsken fra dåsen og bønnerne skylles under hanen i en si.)
  • 1 stort rødløg (hakket fint)
  • 1 stort banan skalotteløg (hakket fint)
  • 3 fed hvidløg (hakket fint)
  • 5 store tomater (skåret i tern)
  • 4 spsk. hakkede soltørrede tomater
  • 1/2 aubergine (skåret i små tern)
  • 1 squash (revet groft)
  • 2 store stængler bladseller (skåret i små tyndeskiver)
  • 1 rød peber (Skåret i små tern)
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1/4 – 1 frisk jalapenos (fint hakket)
  • 2 spsk. hvidløgshvidløgspeber
  • Frisk timnian (hakket fint)
  • Smages til med salt

Til servering:

  • Jalapenos på glas
  • 4 dl. brune ris (Koges i 8 dl. vand i 30 mi- nutter og hviler herefter i 5 minutter inden servering.)
  • Tortilla chips
  • 2 avocado (Skåret i tynde både)
  • 1 lime (Skåret i både)
  • 1 pose plantebaseret revet (vegansk ost)

Vejledning

1Ved brug af tørrede kidneybønner, der har været sat i blød i vand i 12 timer, sættes disse i en gryde med vand og koges i ca. 50 minutter. Ved brug af kidneybønner på dåse hælder du blot væsken fra og skyller bønnerne.

 

2Skyl og klargør grøntsagerne som angivet i ingredienslisten.

 

3Kom 4 dl. brune ris i en gryde med 8-10 dl. vand og lad det koge i 30 minutter. Herefter skal risene hvile i 5 minutter inden servering.

 

4Kom rødløg, skalotteløg, hvidløg og bladselleri i en gryde og steg det i et par minutter.

 

5Kom herefter aubergine, squash, rød peber, hakkede soltørrede tomater, 2. spsk hvidløgspeber og timian i gryden og steg videre i et par minutter.

 

6Kom nu tomater og tomatpuré i gryden og lad retten simre i minimum 15 minutter.

 

7Kom kidneybønnerne i gryden og lad dem simre med i 5 minutter. Herefter er retten klar til servering.

 

Chili sin carne –  en spicy vegansk ret

Hvis du er til det lidt stærke mad, så vil vores opskrift på chili sin carne være lige noget for dig. Man kan tilføre stærke og kraftig smag til alle veganske retter, da den stærke smag kommer fra bl.a. chilifrugter. Chili sin carne er et lækkert og kraftfuldt alternativ til den traditionelle chili con carne, som indeholder animalske ingredienser. 

Den veganske udgave af chili con carne

Chili con carne er en stærk ret, som er lavet på en stuvning af hakket oksekød, grøntsager og chili. Retten stammer fra Texas, men den bliver i høj grad kædet sammen med Mexico, hvor retten også bliver nydt i stor stil. Traditionelt set indeholder retten en eller anden form for kød, men vi har i stedet lavet vores opskrift på chili sin carne med en masse lækre grøntsager.

Server den smagfulde ret med tilbehør

Chili sin carne bliver serveret sammen med ris, men de 2 elementer i sig selv gør ikke retten synderligt indbydende. Vi synes derfor at retten skal toppes med avocado, plantebaseret ost, lime og lidt tortillachips ved siden af. Chili sin carne kombineret med ovenstående tilbehør tager sig virkelig godt ud, og så er smagene kombineret også dejlige for smagsløgene. 

Hovedingrediensen er tid

Retten er ikke lavet på en halv time, og så indeholder den en del ingredienser, men det færdige produkt er virkelig lækkert. Der er lidt arbejde i at lave chili sin carne, så du skal sætte lidt tid af til opgaven. Det tager ca. 50 minutter at lave nok til 4 personer, men det gode ved den veganske fars er, at den kan bruges i andre veganske retter. Hvis du er til stærk mad, så bør du prøve vores chili sin carne.