boghvedepandekager med fyld
Tid i alt: 35 min.
Antal personer: 4

Her finder du opskriften på verdens nemmeste boghvedepandekager – mel og vand, BUM! Bevares, vi tilføjer dog lidt presset hvidløg for at give smag. Hvis du tager et kig på de andre opskrifter, opdager du hurtigt, at vi er vilde med hvidløg. Har du det ikke på samme måde, så bliver de også ganske udmærket uden. Anbefalingen lyder dog fra os, at du krydrer pandekagedejen med noget andet, så de får lidt smag.

Ingredienser

  • 400 gram boghvedemel
  • 2 broccolihoveder (i små buketter)
  • 2 dl. teriyaki sauce
  • 4 fed hvidløg (presset)
  • 1/2 dl. sesamfrø
  • 2 bundter bataviasalat (revet groft med hænderne)
  • 2 røde peberfrugter (skåret i tern)
  • 2 mango (skåret i tern)

Vejledning

1Skyl og klargør grøntsagerne som angivet i ingredienslisten.

 

2Kom bataviasalat, rød peber, mango og græskarkerner i en stor salatskål. Salaten er nu klar. Sæt den evt. på køl til resten er færdigt.

 

3Pisk boghvedemel sammen med 8 dl. vand og pisk til sidst presset hvidløg i massen.

 

4Øs store skefulde af pandekagedej op på en varm pande. Giv ca. pandekagerne 3 minutter på hver side.

 

5Samtidig opvarmer du endnu en pande. Her tilsætter du olivenolie og steger broccolien i teriyaki sauce til saucen er trukket godt ind i de små buketter af broccoli.

 

6Anret pandekagerne med den stegte broccoli og drys lidt sesamfrø på toppen. Hertil serverer du den friske mangosalat.

 

Boghvedepandekager – Et alternativ til den traditionelle madpandekage

Boghvedepandekager er veganske og super nemme at lave, hvilket alene næsten er grund til at lave denne opskrift på boghvedepandekager med fyld. Boghvedepandekager er et godt alternativ til de ikke veganske madpandekager du kan finde i supermarkedet. De er super nemme at lave, og så gør det aftensmaden lidt mere lækker og kulinarisk, når den består af flere elementer.

Fra Frankrig til Danmark

Boghvedepandekager er ikke dansk, men de stammer derimod fra Frankrig. I Frankrig hedder boghvedepandekager ‘Galette’, og bliver traditionel serveret med fyld, som oftest er skinke og smeltet ost. Boghvedepandekager med fyld kan også være yderst delikat vegansk ret, hvilket vi synes vores opskrift er.

Uendelige muligheder for mad sammensætning

Det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan man spiser sine boghvedepandekager, da man kan fylde dem med alt hjertet begærer. Vi har i vores opskrift valgt at fylde vore boghvedepandekager med stegt broccoli og drysset lidt sesam over dem, hvilket giver et dejligt finnish. Vi synes det er lækkert med en dejlig salat ved siden af, som tilbehør til de smagfulde pandekager. 

Et nemt og lækkert vegansk valg

Boghvedepandekagerne i sig selv er noget af det nemmeste at lave i hele verden, da de kun består af to elementer, som er vand og mel. Vi har tilføjet lidt hvidløg, for at tilføje lidt smag til pandekagerne. Vi synes at denne opskrift på boghvedepandekager med fyld er en fryd for øjet, og så synes vi de smager virkelig lækkert. Det tager kun 35 minutter at lave en portion, som er beregnet til 4 personer.